Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ.. ΝΙΚΗΣΑΜΕ! FT: Το έγγραφο της επιμήκυνσης


Διετή παράταση του αυστηρού προγράμματος λιτότητας αναμένεται να ζητήσει η Ελλάδα σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή τους οι βρετανικοί Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα αναζητά διετή παράταση στο πρόσφατο πρόγραμμα λιτότητας με στόχο...
να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους και να δημιουργήσει προοπτικές για επιστροφή στην ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση την επόμενη εβδομάδα στις συνομιλίες του με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι....





Σύμφωνα με το σχέδιο επιμήκυνσης θα υπάρξει βραδύτερη προσαρμογή με τις περικοπές να μοιράζονται σε τέσσερα χρόνια, έως το 2016, και το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μειώνεται κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα ετησίως, αντί για 2,5 μονάδες σύμφωνα με την τωρινή συμφωνία, όπως αναφέρουν οι FT.

Σύμφωνα με το έγγραφο που ισχυρίζεται η εφημερίδα ότι έχει στην κατοχή της, η Ελλάδα θα χρειαζόταν επιπλέον χρηματοδότηση 20 δισ. ευρώ για να στηρίξει τον προϋπολογισμό της, καθώς η ετήσια μείωση του ελλείμματος το 2013-2014 θα είναι μικρότερη απ’ ό,τι αναμενόταν. Ωστόσο η Αθήνα προτείνει να βρει τα χρήματα χωρίς να ζητήσει βοήθεια από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Blooberg ο Ολι Ρέν τόνισε πως «Θέλουμε και πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη»


http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/08/ft.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...