Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αναζητείται τσίπα


Μετά αναρωτιούνται γιατί τους πετάει γιαούρτια ο κόσμος. 117 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητάνε αναδρομικά για αυξήσεις μισθών που δεν τους δόθηκαν – όπως υποστηρίζουν- ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αναζητείται τσίπα
Την ώρα που πεινάει ο κόσμος. Που λιποθυμάνε παιδιά στα σχολεία από ασιτία. Που άνθρωποι αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για την επιβίωση της οικογένειάς τους.
Αναζητείται τσίπα. Δηλαδή ευαισθησία. 'Ένα μίνιμουμ αίσθημα ντροπής.
Κι ανάμεσα στους 117 είναι και κάποιοι που κατηγορούνται για λαμογιές, όπως ο αξιότιμος κ.΄Ακης Τσοχατζόπουλος κι ο εντιμότατος κ.Τάσος Μαντέλης, «φρούτα» και οι δύο μιας σκοτεινής πασοκικής εποχής, όπου όλα είχαν την τιμή τους. Ακόμα και η τιμή των πολιτικών.
Αλλά μέσα στους 117 υπάρχουν και πολιτικοί που συνήθως κουνάν το δάχτυλο σε όλους μας, ευαγγελιζόμενοι την ορθοδοξία μιας πολιτικής συμπεριφοράς, άμεμπτης, ηθικής, σεμνής, που έχει την ταμπέλα «Είμαστε υπηρέτες του λαού».
Και είναι τόσο υπηρέτες που θέλουν τώρα να πληρωθούν από τα λεφτά του ματωμένου λαού μας για τα αναδρομικά τους.
Καμαρώστε μερικούς από αυτούς: Ανωμερίτης, Δρυς, Παπαζώη, Δούκας, Ζαγορίτης, Καραμάριος, Τατούλης, Φούσας και διάφοροι άλλοι γίγαντες της πολιτικής μας ζωής.
Μικροί, ασήμαντοι πολιτικοί στην κοσμάρα τους.
Επαγγελματίες της πολιτικής που τους βάλαμε να καθορίσουν τη ζωή μας.
Προσέξτε όμως κάτι πολύ κρίσιμο: Τους βάλαμε. Δεν μας τους έβαλαν. Δεν κατέβηκαν από τον Άρη, ούτε ο Άκης, ούτε ο Μάκης, ούτε ο Λάκης ούτε ο Παπαράκης.
Τους εκλέξαμε. Τους διαλέξαμε. Τώρα ας τους λουστούμε κιόλας τέτοιοι που είναι με την ελπίδα ότι γίναμε σοφότεροι για τις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...