Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εταιρεία-Κολοσσός αναλαμβάνει να βρει πετρέλαιο στην Ελλάδα

Εταιρεία-Κολοσσός αναλαμβάνει να βρει πετρέλαιο στην Ελλάδα
Η πολυεθνική εταιρεία Petroleum Geo-Services (PGS), είναι τελικά αυτή που προκρίθηκε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιολόγηση του πετρελαϊκού δυναμικού στην Ελλάδα, με σεισμικές ερευνητικές εργασίες.

Η περιοχή έρευνας θα είναι στα νότια της Κρήτης και σε όλο το Ιόνιο.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η αξιολόγηση ήταν η τεχνική ικανότητα για την υλοποίηση του έργου, η διαθέσιμη τεχνολογία, η εμπειρία σε ανάλογες γεωλογικές περιοχές, το πρόγραμμα που προτάθηκε για τον επερχόμενο γύρο παραχωρήσεων, οι προσφερόμενοι οικονομικοί όροι για το ελληνικό δημόσιο, τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, η διεθνής εμπειρία σε σεισμικές έρευνες και η οικονομική ευρωστία.

Στον διαγωνισμό, που είχε καταληκτική ημερομηνία τις αρχές του 2012, κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους συνολικά οκτώ εταιρείες. Οι TGS-Nopec Geopfysical Company ASA, Dolphin Geophysical, Ion Geophysical Corporation, Spec Partners LTD, CGS Veritas, Spectrum Geolimited, Fugro Multiclient Services και Petroleum Geo Services, συναγωνίστηκαν καταθέτοντας όλες τις προτάσεις τους, με τελική νικήτρια την τελευταία.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος, χαρακτήρισε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αξιολόγηση του αναδόχου ως απολύτως καθαρή και διαφανή, με όρους ξεκάθαρους, γεγονός που συντέλεσε υπέρ της αξιοπιστίας της Ελλάδας.

Αλέξης Παπαχρήστος

http://www.sport-fm.gr/article/577650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...