Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δ. Καζάκη στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ(βιντεο)


Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Δ. Καζάκη στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ
Μέσα στα όσα ενδιαφέροντα ανέφερε σε συνέντευξη του στην Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ (δημοσιογράφος Ρένα Διοακίδη), ο οικονομολόγος - αναλυτής  Δημήτρης Καζάκης, ξεχωρίζουν τα όσα αποκάλυψε για το νησί της Ρόδου και εν γένει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Καζάκης τόνισε ότι η νησιωτική αυτή περιφέρεια μαζί με τρείς άλλες περιοχές της χώρας, στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο και στη Μακεδονία, έχουν θεσμοθετηθεί ήδη ως Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.
Αυτό σημαίνει ότι στην “ανάπτυξή” τους από τα ξένα συμφέροντα, κανένα λόγο δεν θα έχει η Ελληνική κυβέρνηση, πόσο μάλλον οι τοπικοί φορείς.
Καταργείται η έννομη τάξη και ισχύει το δίκαιο το επενδυτή.
Τυπικά θα ανήκουν στην Ελλάδα, η κυριότητα όμως (το δικαίωμα επιφανείας), θα έχει εκχωρηθεί στους επενδυτές, όπως προβλέπουν άλλωστε το Μεσοπρόθεσμο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Οι ντόπιοι κάτοικοι θα μετατραπούν σε δουλοπάροικους, με μισθούς των 180 ευρώ. Επιπλέον για τους νέους κατακτητές προβλέπεται και η ένοπλη συνοδεία!
Ανάλογο μοντέλο Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (περίπου 2500 σε όλο τον πλανήτη) μπορεί να συναντήσει κανείς στα Σκόπια, στην Ουκρανία (όπου η πρωθυπουργός Τιμοσένκο κατέληξε στη φυλακή επειδή ο κόσμος ξεσηκώθηκε), στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής κ.α.


Διπλό νόμισμα

Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί ένα ειδικό νόμισμα εντός της ευρωζώνης με σκοπό να προσαρμοστεί ταχύτερα η οικονομία της, δήλωσε ο Μάρεκ Μπέλκα, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας, σε συνέντευξή του στην Financial Times Deutschland στις 29/3.
Αυτό σχολίασε στη συνέντευξη του ο Δημήτρης Καζάκης, λέγοντας πως ο Μπέλκα διατύπωσε ανοικτά αυτό που σχεδιάζουν τα επιτελεία της ευρωζώνης και κυρίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Ελλάδα.
Το πλήρες αδιέξοδο των μνημονιακών πολιτικών οδηγεί τους ευρωκράτες να σχεδιάζουν την υπαγωγή της Ελλάδας σε ειδικό καθεστώς εντός της ευρωζώνης. Θα επικαλεστούν την προδιαγεγραμμένη αποτυχία των πολιτικών τους, την οποία για μια ακόμη φορά θα την χρεώσουν στην αδυναμία της ίδιας της Ελλάδας να τηρήσει συμφωνημένα και θα προχωρήσουν στην εισαγωγή ενός ειδικού νομίσματος προσαρμογής με στόχο την ταχύτερη υποτίμηση της ελληνικής οικονομίας. Το ειδικό αυτό νόμισμα θα χρησιμοποιείται στις εσωτερικές συναλλαγές της χώρας και θα μπορεί να υποτιμείται όποτε θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με τον τρόπο αυτό οι αμοιβές θα μπορούν να υποτιμηθούν ταχύτερα, την ίδια ώρα που τα ιδιωτικά και δημόσια δάνεια θα παραμείνουν στο σκληρό ευρώ. Υποτίθεται ότι έτσι θα αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Το όλο σχέδιο έχει άμεση σχέση με την ένταξη της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, που έχει ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσει από τον Ιούλιο του 2012.
Η υπαγωγή της χώρας σε ειδικό νόμισμα θα εμφανιστεί ως κάτι «αναπόφευκτο» και για μια ακόμη φορά θα θεωρεί  ως «μεγάλη επιτυχία» γιατί με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξει «άτακτη έξοδος από την ευρωζώνη»!
Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί το καθεστώς γενικευμένης εκποίησης της Ελλάδας. Εντός του ΕΜΣ και με ειδικό διαρκώς υποτιμούμενο νόμισμα θα μπορέσουν να ξεπουληθούν τα πάντα σ’ αυτόν τον τόπο σε τιμές ευκαιρίας για τα αρπακτικά της ευρωζώνης και των διεθνών αγορών.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη
You might also like:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...